WIE ZIJN WIJ?

Hans Van Thienen
Jarne Buttiens

Het treinnetwerk in Europa heeft nog weinig geheimen voor mij. Zo ben ik al meermaals tot in het verre Lapland gereisd, alsook naar verschillende gebieden rond de Middellandse Zee, regelmatig in combinatie met een ferry.

Ik hou van reizen met de trein omdat het een zekere rust geeft. Voor mij is dit de manier van zorgeloos reizen. Je moet aan niks denken en toch geraak je op je uitgekozen bestemming. Bovendien ervaar je pas echt hoe ver je eigenlijk van huis bent omdat alle landschappen onderweg voorbijflitsen.

De vakantie begint van zodra je op de trein stapt!

Al jaren verken ik Europa per trein. Op mijn reizen bezocht ik reeds verschillende keren Scandinavië, West-, Centraal- en Oost-Europa, Portugal, Italië en Griekenland met de trein (en ferry). Ik maakte zelfs éénmaal een lange reis per trein vanuit België naar het zuiden van China, dwars door Rusland en Mongolië, heen én weer.

Op reis gaan met de trein is voor mij een evidentie geworden. Omdat het comfortabel is, omdat het milieuvriendelijk is, en omdat het ontzettend veel voldoening geeft. Je bent werkelijk 'op reis', en onderweg zie je de mooiste dingen.

Met de trein op reis, dat is puur genieten!