top of page
Over ons

TREINWIJZER

Ga wijs op reis met de trein!

Treinwijzer werd in 2020 opgericht door twee gepassioneerde treinreizigers, die via talloze reiservaringen hun sporen hebben verdiend als kenners van het Europese treinnetwerk.

ONS DOEL

Treintickets voor reizen in Europa vinden en bestellen is jammer genoeg nog steeds geen gemakkelijke opgave. Omwille van de ingewikkelde boekingsstructuur voor internationale treinreizen haken vakantiereizigers en bedrijven helaas nog te vaak af om voor de trein te kiezen als transportmiddel voor verplaatsingen binnen Europa.

Nochtans biedt de trein tal van voordelen ten opzichte van andere vervoermiddelen. Reizen met de trein is comfortabel, milieuvriendelijk en dropt je meteen in het centrum van de stad. Op korte en middellange afstand is het daardoor dikwijls even efficiënt of zelfs efficiënter dan de auto of het vliegtuig. En bovenal, de trein hoeft in veel gevallen niet duurder te zijn!

Met onze persoonlijke expertise is het bij Treinwijzer ons doel om de drempel van de doorgaans moeizame zoektocht naar het juiste ticket weg te nemen. Wij gaan voor jou op zoek naar de ideale budgetvriendelijke treintickets, eventueel gecombineerd met ferry- of bustickets, zodat jij enkel nog maar hoeft te vertrekken!

MAAK KENNIS MET TEAM TREINWIJZER:

OVER ONS

49896579_2616226875084103_82490371622012
Hans van Thienen

Het treinnetwerk in Europa heeft nog weinig geheimen voor mij. Zo ben ik al meermaals tot in het verre Lapland gereisd, alsook naar verschillende gebieden rond de Middellandse Zee, regelmatig in combinatie met een ferry.

Ik hou van reizen met de trein omdat het een zekere rust geeft. Voor mij is dit de manier van zorgeloos reizen. Je moet aan niets denken en toch geraak je op je uitgekozen bestemming. Bovendien ervaar je pas echt hoe ver je eigenlijk van huis bent omdat alle landschappen onderweg voorbijflitsen.

De vakantie begint zodra je op de trein stapt!

DSC_9013.jpg
Jarne Buttiens

Al jaren verken ik Europa per trein. Op mijn reizen bezocht ik reeds verschillende keren Scandinavië, West-, Centraal- en Oost-Europa, Portugal, Italië en Griekenland met de trein (en ferry). Ik maakte zelfs éénmaal een lange reis per trein vanuit België naar het zuiden van China, dwars door Rusland en Mongolië, heen én weer.

Op reis gaan met de trein is voor mij een evidentie geworden. Omdat het comfortabel is, omdat het milieuvriendelijk is, en omdat het ontzettend veel voldoening geeft. Je bent werkelijk 'op reis', en onderweg zie je de mooiste dingen.

Met de trein op reis, dat is puur genieten!

bottom of page